POTREBNO JE:
1 kg jafa keksa, 300 ml mleka, 250 g maslaca
ZA FIL: 1 l mleka, 3 kesice pudinga od
vanile, 1 kesica burbon vanilin šećera, 14 kašika šećera, 250 g maslaca,
3 kašike šećera u prahu, 2 dl slatke pavlake, za dekoraciju 3 kesice
šlaga
PRIPREMA
Za podlogu u veću posudu stavite
mleko da se zagreje, dodajte seckani maslac i pustite da provri.
Sklonite i dodajte izdrobljeni jafa keks. Na tacnu stavite prsten za
torte (prsten raširite oko 26-28 cm) i oblikujte koru. Stavite u
frižider da se ohladi i stegne. Dok se podloga hladi, pripremite fil. U 1
l mleka stavite burbon vanilin šećer. Odvojte malo mleka i razmutite
puding sa šećerom i kuvajte puding dok se ne zgusne. Ohladite. Penasto
umutite preostali maslac sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenim
pudingom. Slatku pavlaku čvrsto umutite u šlag i dodajte u fil i dobro
sve sjedinite.
Filom nafilujte koru i ukrasite umućenim šlagom. Tortu po
želji dekorišite seckanim jafa keksom, poprskajte otopljenom čokoladom
ili krupno ribanom čokoladom. Pre služenja tortu dobro ohladite.
izvor: korisno.net
0 comments:
Objavi komentar