Sastojci
- 2 1/2 salice mekoga brasna
- 1 zlicica suhoga kvasca
- 1 zlicica sode bikarbone
- 1/2 zlicice cimeta u prahu
- 1/2 zlicice klincica u prahu
- 1/2 zlicice dumbira u prahu
- 1 salica secera
- 1/3 salice rastopljenoga maslaca
- 2 jaja
- malo soli
- 1/3 salice meda
- naribana korica 1 limuna
- 1/2 salice sjeckanih oraha
- 1/2 salice jake crne kave
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
1
Pomijesati brasno, sol, kvasac, sodu i zacine.
-
2
U drugoj posudi mijesati jaja sa secerom, dodati rastopljeni maslac i na kraju koricu limuna i med.
-
3
U smjesu s jajima naizmjenicno i postupno dodavati gornju mjesavinu s brasnom, pa sjeckane orahe, pa pomalo crne ohladene kave. Sve dobro povezati.
-
4
Peci u namascenoj i prethodno zagrijanoj pecnici do sat vremena. (Buduci da je recept stari, i pecnice su bile malo drukcije. Ja sam pekla na 180 C oko 30 minuta i onda 15 minuta na 160-170 C.)
Posluživanje
Odlicno ide uz kavu, a moze se cuvati jako dugo u dobro zatvorenoj kutiji.Salica: moze biti bilo koja mjera od 2 do 2,5 dl, bitno je da je omjer isti.
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar