ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

PAZI BOREGI - Turska pita sa blitvom i feta sirom

Jednostavna fina pita. 

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  400g blitva
  •  1 luk (manje velicine)
  •  3-4 cesnjak
  •  2 jaje
  •  100g feta sir
  •  200ml jogurt
  •  1/3 zlicice papar

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Blitvu oprati i sitno nasjeckati, staviti u kipucu vodu i kuhati oko 10 minuta. Dobro ocijediti i istisnuti svu tekucinu. Staviti u zdjelu.Blitvu skuhati dobro ocijediti i istno nasjeckati, Jos jednom dobro istisnuti svu tekucinu, staviti u dublju zdjelu.
  2. 2
    Dodati izmrvljeni feta sir, umucena jaja, poprzeni luk (luk i cesnjak poprziti u malo ulja oko 1-2 minute) i cesnjak, papar i jogurt (1 puna zlica). Sve dobro izmijesati. Sol nije potrebno dodavati jer je feta sir dovoljno slan.
  3. 3
    Burek mozete slagati kako zelite i sa mnogo vise listova tijesta. Ja sam radila nesto kao niskokaloricni burek :D sa samo par listova tijesta, dva lista na dnu, jedan na vrhu i pola lista pomijesanim sa nadjevom ( u komadicima ).
  4. 4
    Zadnji sloj premazati sa jogurtom.
    Staviti peci na 180 C oko 25 minuta. Mozete i malo duze ako pripremite deblji burek sa vise slojeva tijesta i ako volite vise dobro zapeceni burek.
  5. 5
    Burek je odlican kad se potpuno ohladi! Servirajte kao prilog uz meso ili ribu, ili kao hladni snack.
    coolinarika.com

0 comments: