Jednostavna fina pita.
Sastojci
- Broj osoba:
- 6 osoba
-
400g
blitva
-
1
luk (manje velicine)
-
3-4
cesnjak
-
2
jaje
-
100g
feta sir
-
200ml
jogurt
-
1/3 zlicice
papar
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Blitvu oprati i sitno nasjeckati,
staviti u kipucu vodu i kuhati oko 10 minuta. Dobro ocijediti i
istisnuti svu tekucinu. Staviti u zdjelu.Blitvu skuhati dobro ocijediti i
istno nasjeckati, Jos jednom dobro istisnuti svu tekucinu, staviti u
dublju zdjelu.
-
2
Dodati izmrvljeni feta sir,
umucena jaja, poprzeni luk (luk i cesnjak poprziti u malo ulja oko 1-2
minute) i cesnjak, papar i jogurt (1 puna zlica). Sve dobro izmijesati.
Sol nije potrebno dodavati jer je feta sir dovoljno slan.
-
3
Burek mozete slagati kako zelite i
sa mnogo vise listova tijesta. Ja sam radila nesto kao niskokaloricni
burek :D sa samo par listova tijesta, dva lista na dnu, jedan na vrhu i
pola lista pomijesanim sa nadjevom ( u komadicima ).
-
4
Zadnji sloj premazati sa jogurtom.
Staviti peci na 180 C oko 25 minuta. Mozete i malo duze ako
pripremite deblji burek sa vise slojeva tijesta i ako volite vise dobro
zapeceni burek.
-
5
Burek je odlican kad se potpuno ohladi! Servirajte kao prilog uz meso ili ribu, ili kao hladni snack.
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar