utorak, 16. prosinca 2014.

KRASOTICE-KOLAČIĆI ZA PRAZNIČNU TRPEZU
















Sastojci:

-250 g oštrog brašna
-250 g glatkog brašna
-150 g šećera
-200 g naribane čokolade (Dorina)
-200 g kosanih oraha
-1 margarin
-1 vanilin šećer
-1 prašak za pecivo
-3 jaja

Za ukrašavanje

-100 g čokolade za kuhanje (Dorina)
-3 žlice ulja

Priprema:

Izmiješati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom.

Dobro obraditi margarin i dodati u smjesu žumanjaka i šećera.

Od bjelanjaka napraviti snijeg i umiješati ga u prethodnu smjesu.

Dodavati ostale sastojke: brašno pomiješano sa praškom za pecivo, naribanu čokoladu i kosane orahe.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici.

Izvaditi i ohladiti.

Razlomljenu čokoladu za kuhanje otopiti na pari sa 3 žlice ulja.

Ukrasiti: išarati krašotice rastopljenom čokoladom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 comments: