utorak, 16. prosinca 2014.

DOMINO KOCKE

Tradicionalni božićni recepti za slasni blagdanski užitak

Tradicionalni božićni recepti za slasni blagdanski užitak

Bez obzira želite li ovim zamamnim kolačima počastiti ukućane ili razveseliti sami sebe, krenite u slasno istraživanje pomoću recepta za slastice koje smo pripremili


Sastojci :
 200 g tekućeg meda,
50 g krupnijeg smeđeg šećera,
1 vanilin šećer,
1 jaje,
2 žlice začina za medenjake,
100 g oljuštenih mljevenih badema,
250 g pšeničnog brašna, 2 žlice praška za pecivo,
200 g marmelade od marelica,
200 g marcipana,
100 g prosijanog šećera u prahu,
200 g čokolade za kuhanje,
75 g masnoće.


Priprema : med, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer otopite na slaboj vatri i ostavite da se ohladi u zdjeli. U ohlađenu smjesu mikserom pri najvećoj brzini umiješajte jaje, začine i bademe. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, odvojite 2/3 smjese izmiješajte na srednjoj brzini. Smjesu izvadite iz zdjele, premjestite na pobrašnjenu površinu i umiješajte preostalo brašno. Tijesto razvaljajte na lim, a uz rub nekoliko puta presavijte papir da dobijete visoku ogradu. Pecite oko 20 minuta na 180 do 200 stupnjeva.
Ploču ostavite da se ohladi, prepolovite i odvojite od lima. Svaku ploču prepolovite jedanput vodoravno. Za nadjev marmeladu od marelica protisnite kroz sito. Polovicom premažite donje polovice ploča. Marcipan umijesite sa šećerom u prahu. Zatim od smijese razvaljajte dvije ploče u veličini ploča iz prethodnog koraka. Razvaljane ploče od marcipana položite na podloge. Premažite preostalom marmeladom od marelica i pokrijte gornjim djelom ploča te stavite na hladno.
Za preljev, čokoladu i margarin otopite na slaboj vatri i izmiješajte u glatku smjesu. Ploče narežite na kocke veličine 2 x 2 cm. Presvucite preljevom i na kraju pomoću dviju vilica umočite u čokoladu. Ostavite da se kocke stvrdnu. Po želji ih ukrasite preljevom od šećera u prahu.
Izvor: 24sata.hr

0 comments: