Tradicionalni božićni recepti za slasni blagdanski užitak
Bez obzira želite li ovim zamamnim kolačima počastiti ukućane ili razveseliti sami sebe, krenite u slasno istraživanje pomoću recepta za slastice koje smo pripremiliSastojci :
200 g tekućeg meda,
50 g krupnijeg smeđeg šećera,
1 vanilin šećer,
1 jaje,
2 žlice začina za medenjake,
100 g oljuštenih mljevenih badema,
250 g pšeničnog brašna, 2 žlice praška za pecivo,
200 g marmelade od marelica,
200 g marcipana,
100 g prosijanog šećera u prahu,
200 g čokolade za kuhanje,
75 g masnoće.
Priprema : med, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer otopite na slaboj vatri i ostavite da se ohladi u zdjeli. U ohlađenu smjesu mikserom pri najvećoj brzini umiješajte jaje, začine i bademe. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, odvojite 2/3 smjese izmiješajte na srednjoj brzini. Smjesu izvadite iz zdjele, premjestite na pobrašnjenu površinu i umiješajte preostalo brašno. Tijesto razvaljajte na lim, a uz rub nekoliko puta presavijte papir da dobijete visoku ogradu. Pecite oko 20 minuta na 180 do 200 stupnjeva.
Ploču ostavite da se ohladi, prepolovite i odvojite od lima. Svaku ploču prepolovite jedanput vodoravno. Za nadjev marmeladu od marelica protisnite kroz sito. Polovicom premažite donje polovice ploča. Marcipan umijesite sa šećerom u prahu. Zatim od smijese razvaljajte dvije ploče u veličini ploča iz prethodnog koraka. Razvaljane ploče od marcipana položite na podloge. Premažite preostalom marmeladom od marelica i pokrijte gornjim djelom ploča te stavite na hladno.
Za preljev, čokoladu i margarin otopite na slaboj vatri i izmiješajte u glatku smjesu. Ploče narežite na kocke veličine 2 x 2 cm. Presvucite preljevom i na kraju pomoću dviju vilica umočite u čokoladu. Ostavite da se kocke stvrdnu. Po želji ih ukrasite preljevom od šećera u prahu.
Izvor: 24sata.hr
0 comments:
Objavi komentar