Sastojci
- Broj osoba:
- 50 g maslaca
- 1 veliki luk
- 1 poriluk
- 2 mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 800 g junetine
- 1 žličica Vegete
- 3 žlice ulja
- 2 žlice Glatkog brašna
- 2 žlice Koncentrata Podravka By Podravka
- 1-2 Lista lovora
- 1 Goveđi temeljac
- 3 suhe šljive
- 200 ml tamnog irskog piva
- 75 g Pancete
- 200 g gljiva (šampinjoni, bukovače)
- Crni papar
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
U tavi na pola količine maslaca popecite sitno nasjeckani luk i poriluk.
-
2
Kad lagano požuti, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak i kratko popirjajte.
-
3
Juneće meso narežite na kockice i pospite Vegetom da se marinira.
-
4
U većoj posudi na ulju ispržite junetinu, kad je meso popečeno, pospite ga brašnom.
-
5
U lonac dodajte pirjano povrće iz prve tave, mlake vode (oko 500 ml), koncentrat rajčice, lovor, temeljac i sitno nasjeckane suhe šljive.
-
6
Podlijte pivom i pirjajte oko 1 sat. Povremeno promiješajte i dodajte još vode ako je pregusto.
-
7
Nakon sat vremena dodajte pancetu i narezane gljive koje ste prethodno popržili na maslacu.
-
8
Pirjajte sve skupa još 15 minuta dok meso potpuno ne omekša.
Posluživanje
Gulaš poslužite s kuhanim ili pire krumpirom.izvor: http://www.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar