Sastojci:
- 500 g mljevenog pilećeg, purećeg ili junećeg mesa
- 1 glavica luka
- 2 čena bijelog luka
- so, biber, mješavina začina
- mljevena crvena paprika
- 3 kašike svježeg sira
I još:
- zelena salata
- paradajz, mladi luk
Preliv:
Priprema:
- Sjediniti mljeveno meso, nariban luk i protisnut češnjak, pa začiniti po ukusu. Dobro sjediniti, pa ostaviti u frižider na 30-tak minuta.
- Pripremiti 3 komada folije; svaki komad premazati sa par kapi
maslinovog ulja. Smjesu podijeliti na 6 loptica. Prvu lopticu pritisnuti
na parčetu folije, pa obikovati pljeskavicu. Na sredinu staviti kašiku
svježeg sira.
- Preko sira staviti drugu lopticu, koju oblikujemo na veličinu prve.
Lagano pritisnuti ivice, pa uviti u foliju. Od preostale 4 loptice, na
isti način, pripremiti još dvije pljeskavice.
- Pržiti u grill tavi ili na roštilju, po nekih 10-tak minuta sa svake strane.
- Poslužiti uz salatu i preliv od jogurta i hrena. izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com
0 comments:
Objavi komentar