utorak, 18. studenoga 2014.

CHOCODU

Uvek težak izbor za desert: crna čokolada, bela čokolada ili sladoled? Chocodu je all inclusive poslastica koja vas oslobađa bremena biranja.

Sastojci

Broj osoba:
8 osoba
  • Biskvit

  •  300 g mlevenog "Plazma" keksa
  •  1 kašika kakaa
  •  Oko 2 dl mleka
  • Beli fil

  •  300 g milerama "Dukat"
  •  1 kesica vanilin šećera
  •  100 g bele čokolade
  •  0,5 kesice želatina "Dr Oetker"
  •  2-3 kašike šećera
  • Tamni fil

  •  200 g milerama "Dukat"
  •  100 ml slatke pavlake
  •  100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
  •  1 kašika Ness kafe
  •  Malo vrele vode za rastvaranje Ness kafe
  •  0,5 kesica želatina "Dr Oetker"
  •  2-3 kašike šećera

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
  1. 1
    Biskvit
    Keks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).
  2. 2
    Beli fil
    Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.
  3. 3
    Tamni fil
    Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.

Posluživanje

Ozbiljni zavisnici od čokolade mogu ceo kolač preliti čokoladnom glazurom.
izvor:  http://www.coolinarika.com

0 comments: