Sastojci
- Broj osoba:
- 150 g Tjestenine Penne
- sol
- 400 g pilećeg filea
- 1 žlica Vegete pikant
- 100 g maslaca
- 150 g crvene paprike
- 100 g mrkve
- 150 g tikvica
- 100 g korijena celera
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica Ketchupa ljutog
- 100 g kiselog vrhnja
- 1 kisela jabuka
- Crni papar mljeveni
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ali kratko jer će se kasnije još povezati s umakom pa da se ne raspadne. Procijedite ju i isperite. -
2
Piletinu narežite na rezance, začinite Vegetom pikant te popržite na 25 g maslaca i izvadite na toplo.
-
3
Nakon piletine, u istu tavu dodajte 25 g maslaca, pa po tvrdoći popržite povrće narezano na sitne trakice.
-
4
Tjesteninu pomiješajte s poprženim povrćem, peršinom te kečapom i kiselim vrhnjem.
-
5
Jabuku narežite na kolutove te kratko popecite u čistoj tavi na 50 g rastopljenog maslaca.
Posluživanje
Kod posluživanja na tanjur najprije stavite pečene kriške jabuke, na njih stavite tjesteninu s povrćem, a po njoj rasporedite pečene komadiće piletine.Savjet
Umjesto penna možete iskoristiti i drugu tjesteninu, pa čak i špagete.Napomena
Ovo lagano pikantno, a opet osvježavajuće jelo može poslužiti kao lagani ručak ili hladno predjelo koje otvara apetit.izvor: http://www.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar