Sastojci
kore (x 3)
- 4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
- 100 g šećera
- 45 g oštrog brašna
- 20 g škrobnog brašna
- 20 g ektra tamnog gorkog kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica octa
- 1 žlica ruma
- 80 ml ulja
- vanilija
kreMMMa
- 500 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
- 500 ml mlijeka
- 100 ml čokoladnog likera
- 300 g Milka Noisette
- 100 g Milka Choco Drink
- 100 g šećera
- 200 g škrobnog brašna
- 50 g maslaca + 2 čepa ruma
- 2,5 čašice (500 ml) vrhnja za šlag (30% m.m.)
- 1 paketić želatine
za natopiti biskvite...
- 200 ml mlijeka
- 70 ml čokoladnog likera
- 2 žlice Milka Choco Drink
Priprema
- Težina:
-
1
Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojiti 300 ml, ostatak ugrijati zajedno sa vrhnjem, čokoladom, slatkim kakaom i likerom. Miješati dok se sve ne istopi, zatim zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i šećerom koje smo razmutili u mlijeku. U vruću kremu umiješati maslac i rum. Prebaciti kremu u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
-
2
Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32x34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati, masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još dva takva biskvita...
-
3
Istući vrhnje u šlag, mikserom razraditi samu kremu i lagano umiješati vrhnje u nju. Pripremljenu želatinu otopiti i umiksati u kremu (mlaz usmjerite u metlice miksera). Filati biskvite, prethodno ih lagano natopiti toplim preljevom... kolač po želji preliti glazurom ili posipati naribanom čokoladom.
-
4
Ostaviti u hladnjaku preko noći, sutradan guštattiiii! :-)
Posluživanje
Kakao kora je iz Bronhi kocaka, volim je jer se fino reže i sooočnaaa je! Već neko vrijeme razmišljam o tim kockama... moj buraz veli da bi mu na kolaču najviše pasala bijela čoko glazura posipana prženim mljevenim lješnjacima. Kaj je VL škola, ha! ;-) Next time... vi probajte, bit će pun pogodak.Cijeli pladanj je za Meri, pa vi patiteeee! :D :-*
izvor: http://www.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar