utorak, 18. studenoga 2014.

MILKA KOCKE

Kao šećer na kraju, Meri, samo za tebe :-)

Sastojci

  • kore (x 3)

  •  4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
  •  100 g šećera
  •  45 g oštrog brašna
  •  20 g škrobnog brašna
  •  20 g ektra tamnog gorkog kakaa
  •  1 žličica praška za pecivo
  •  1 žličica octa
  •  1 žlica ruma
  •  80 ml ulja
  •   vanilija
  • kreMMMa

  •  500 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
  •  500 ml mlijeka
  •  100 ml čokoladnog likera
  •  300 g Milka Noisette
  •  100 g Milka Choco Drink
  •  100 g šećera
  •  200 g škrobnog brašna
  •  50 g maslaca + 2 čepa ruma
  •   2,5 čašice (500 ml) vrhnja za šlag (30% m.m.)
  •  1 paketić želatine
  • za natopiti biskvite...

  •  200 ml mlijeka
  •  70 ml čokoladnog likera
  •  2 žlice Milka Choco Drink

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojiti 300 ml, ostatak ugrijati zajedno sa vrhnjem, čokoladom, slatkim kakaom i likerom. Miješati dok se sve ne istopi, zatim zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i šećerom koje smo razmutili u mlijeku. U vruću kremu umiješati maslac i rum. Prebaciti kremu u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
  2. 2
    Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32x34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati,  masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još dva takva biskvita...
  3. 3
    Istući vrhnje u šlag, mikserom razraditi samu kremu i lagano umiješati vrhnje u nju. Pripremljenu želatinu otopiti i umiksati u kremu (mlaz usmjerite u metlice miksera). Filati biskvite, prethodno ih lagano natopiti toplim preljevom... kolač po želji preliti glazurom ili posipati naribanom čokoladom.
  4. 4
    Ostaviti u hladnjaku preko noći, sutradan guštattiiii! :-)

Posluživanje

Kakao kora je iz Bronhi kocaka, volim je jer se fino reže i sooočnaaa je! Već neko vrijeme razmišljam o tim kockama... moj buraz veli da bi mu na kolaču najviše pasala bijela čoko glazura posipana prženim mljevenim lješnjacima. Kaj je VL škola, ha! ;-) Next time... vi probajte, bit će pun pogodak.
Cijeli pladanj je za Meri, pa vi patiteeee! :D :-*
izvor:  http://www.coolinarika.com

0 comments: