subota, 3. siječnja 2015.

PUDING TORTA!!




Sastojci
Za koru
·         250 g.petit keksa
·          1 pakungvanilin secera 
·         100 g.secera u prahu
·          150 g.butra
Cokoladna krema
·         500 ml.mlijeka 
·         1 prasak za puding od cokolade
·          100 g.secera
·           250 g.maskarpone sira
·          1vanilin secer 
·         4 listazelatine
Vanilin krema
·         500 ml.mlijeka
·          1 prasak za puding od vanilije
·          100 g.secera 
·         250 g.maskarpone sira
·           1vanilin secer
·          4 listazelatine
Za posipavanje
 po zelji cokolada u prahu
Priprema
  1. Za koru izmrvite kekse ,pomijesajte ih sa secerom, vanilin secerom i rastopljenim maslacem tako da dobijete jednolicnu smjesu.
  1. Kalup za tortu 26 cm. promjera oblozite sa papirom za pecenje ,te ravnomjerno rasporedite smjesu od keksa ,istavite u hladnjak.
  2. Za kremu stavite zelatinu ali svaka 4 lista posebno u hladnu vodu da nabubri.
  3. Skuhajte svaki puding posebno sa secerom vanilin secerom ostavite 5 min. da se ohladi ,te dodajte maskarpone i dobro mikserom izradite.
  4. Zelatinu ocijedite ,rastopite na laganoj vatri, te dodajte u kreme.Dobro izmiksajte!
  5. Kreme ulijte na koru tako da ulijevate od sredine kolaca jednom cokoladnu , i jednom vanilin kremu kao za “zebra kolac”.
  6. Stavite u hladnjak da se ohladi , i prije serviranja pospite sa cokoladom u prahu.
  7. Po zelji ukrasite slagom i sa mikado stapicima.

0 comments: