Sastojci
Za biskvit:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1 Vanilin šećer
- 100 g Pšeničnog glatkog brašna
- ½ vrečice Praška za pecivo
- 70 g Gussnela
- 100 ml mlijeka
- 100 ml ulja
Za nadjev:
- 1 staklenka Kompota od višanja
- 1 Puding vanilin
Za ukrašavanje:
- 2 Šlag hita
- 200 ml mlijeka ili vode
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer.
-
2
Naizmjenično dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i Gussnelom, mlijeko i ulje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
-
3
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje i ravnomjerno pospite dobro ocijeđenim višnjama iz kompota. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
-
4
Sok od kompota ulijte u mjernu posudu i po potrebi dolijte vode da dobijete 450 ml soka.
-
5
Oduzmite 5 žlica soka i dobro ih promiješajte s praškom za puding, a ostatak stavite da zakipi, odmaknite s vatre, dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte oko 1 minutu.
-
6
Puding ravnomjerno rasporedite po pečenom biskvitu.
Posluživanje
Ohladite, premažite Šlag hitom pripremljenim prema uputi na pakiranju i poslužite.Savjet
Kolač možete ukrasiti čokoladnim ostrušcimaIzvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar