Sastojci
Za koru
·
250
g.petit keksa
·
1 pakungvanilin secera
·
100
g.secera u prahu
·
150 g.butra
Cokoladna krema
·
500
ml.mlijeka
·
1
prasak za puding od cokolade
·
100 g.secera
·
250 g.maskarpone sira
·
1vanilin secer
·
4
listazelatine
Vanilin krema
·
500
ml.mlijeka
·
1 prasak za puding od vanilije
·
100 g.secera
·
250
g.maskarpone sira
·
1vanilin secer
·
4 listazelatine
Za posipavanje
po zelji cokolada u prahu
Priprema
- Za koru izmrvite kekse ,pomijesajte ih sa secerom, vanilin secerom i rastopljenim maslacem tako da dobijete jednolicnu smjesu.
- Kalup za tortu 26 cm. promjera oblozite sa papirom za pecenje ,te ravnomjerno rasporedite smjesu od keksa ,istavite u hladnjak.
- Za kremu stavite zelatinu ali svaka 4 lista posebno u hladnu vodu da nabubri.
- Skuhajte svaki puding posebno sa secerom vanilin secerom ostavite 5 min. da se ohladi ,te dodajte maskarpone i dobro mikserom izradite.
- Zelatinu ocijedite ,rastopite na laganoj vatri, te dodajte u kreme.Dobro izmiksajte!
- Kreme ulijte na koru tako da ulijevate od sredine kolaca jednom cokoladnu , i jednom vanilin kremu kao za “zebra kolac”.
- Stavite u hladnjak da se ohladi , i prije serviranja pospite sa cokoladom u prahu.
- Po zelji ukrasite slagom i sa mikado stapicima.
Nema komentara:
Objavi komentar