Sam naziv ovoga kolača govori sve,lagan,kremast..jednostavno pravi kolač...njam,njamm
Sastojci
-
Za biskvit:
-
3 cijela
jaja + 3 bjelanka
-
150 g
šećera
-
50 g
brašna
-
30 g
kakaoa
-
Za preljev:
-
1,5 dl
mlijeka
-
Krema:
-
3 kom
žumanjka
-
3 vrhom pune žlice
gustina
-
3 dl
mlijeka
-
100g
šećera u prahu
-
80 g
maslaca
-
2 dl
slatkog vrhnja
-
Završni dio:
-
2 dl
slatkog vrhnja
-
oko 200 g
voća po želji
-
ribana čokolada
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Izmješati čvrst snijeg od 3 bjelanjka.
-
2
Posebno pjenasto izmješati 3
cijela jaja sa šećerom,dodati brašno,kakao i na kraju rukom lagano
umiješati žlicu po žlicu čvrstog tučenog snijega od bjelanjaka.Smjesu
izliti u manji kalup 25x30cm prethodno namašćen i posut brašnom.Biskvit
peći u prethodno zagrijanoj pećnici na nižoj temperaturi 160C oko 44
min.U toku pečenja biskvit će podosta narasti,pečen je onda kada se
odvoji od stijenki lima,a biskvit bude potpuno ravan.
-
3
Prokuhajte mlijeko i njime
prelijte vrući biskvit.Za kremu pomiješati žumanjke i gustin,ukuhati ih u
kipuće mlijeko,i kuhati dok ne dobijete gustu kremu.Kremu prohladiti,a
posebno pjenasto umiješati maslac sa šećerom u prahu koji dodate u
prohlađenu kremu.
-
4
Posebno umutite slatko vrhnje,te
dodajte 2 dl u kremu lagano ujednačite masu,premažite prohlađeni biskvit
kremom,na nju premažite još 2 dl tučenog vrhnja,ukrasite kolač voćem po
želji,i naribanom čokoladom te ga dobro rashladite prije
služenja.Režite na kocke i uživajte!
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar