Sastojci
- Za 40 - ak keksića :
- 125 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 jaje
- žlica ekstrakta vanilije
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 100 g mljevenih badema
- 80 g milke noisette
- za valjanje šećer u prahu
Priprema
- Težina:
-
1
Maslac i šećer izmiksajte u pjenastu smjesu. Zatim dodajte jaje i aromu vanilije.
-
2
Brašno prosijte i dodajte mu prstohvat soli, te ga postepeno dodajte smjesi od maslaca. Dodajte i bademe ( trebaju biti sitnije samljeveni, ja ih sameljem 2 puta na mašinicu ). Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju ili vrećicu, pa ostavite u hladnjaku sat vremena.
-
3
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pleh obložite papirom za pečenje.
-
4
Čokoladu izlomite na kockice, pa svaku kockicu prepolovite. Od tijesta uzimajte male komadiće, oblikujte u kuglicu, pa u svaku utisnite pola kockice čokolade. Pecite ih 12 -15 minuta, gotove su kad s donje strane porumene.
-
5
Još vruće keksiće uvaljajte u šećer u prahu. Pospremite ih u metalnu ili staklenu posudu s poklopcem
Posluživanje
* svaki moj sirovi keksić s komadićem čokolade je težio 14 -15 grama.* umjesto milke noisette možete koristiti i neku drugu čokoladu.
* toliko su dobri da vam preporučujem da odmah radite duplu smjesu :)
0 comments:
Objavi komentar