Sastojci:
Za koru potrebno je:
6 jaja
6 kasika brasna
3 kasike vode
3 kasike mleka
1 kesica praska za pecivo i jedna kasicica soli
Za koru potrebno je:
6 jaja
6 kasika brasna
3 kasike vode
3 kasike mleka
1 kesica praska za pecivo i jedna kasicica soli
ako je crveni dodati 2 pune kasike ajvara
za zeleni 500 g smrznutog spanaca (odlediti :)*
tufnasti dodati 2 pune kasike maka
Priprema:
za zeleni 500 g smrznutog spanaca (odlediti :)*
tufnasti dodati 2 pune kasike maka
Za fil : 500 gsira1 casa pavlake300 g purece sunke300 g
seckanih kiselih krastavcica1 rendano kuvano jajei ako ima malo rendanog
kackavalja
Priprema:
Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 belanaca sa kašičicom soli u
čvrst sneg.Dodajte žutanjke i izmešajte dobro.Uspite 3 kašike mleka i 3
kašike vode. Promešajte.Dodajte 6 kašika brašna i prašak za
pecivo.Lagano
umešajte na najmanjoj brzini.Potom dodati ili spanac il ajvar ili mak
.Obložite veliku tepsiju masnim papirom i izručite smesu.Ravnomerno je
razvucite kašikom i kad ste gotovi lupite malo tepsijom o rub radne
površine da izađu mehurići vazduha.Pecite na 180° kao što pečete i
klasičan biskvit za kolače.Vruć rolat umotajte zajedno sa papirom na
kojem se pekao i ostavite da se ohladi.U
međuvremenu pripremite nadev tj. fil pomesti sir i pavlaku premazati
ohladjenu koru i poredjati ostale sastojke..Čvrsto uvijte rolat,
umotajte ga u plastičnu foliju, i ostavite preko noć (ili na nekoliko
sati) u frižideru.
Izvor: coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar