Kinder milch schnitte
...nastale s ljubavlju za moju djevojcicu..neki dan dok
je papala one prave..rekla je: "mamice, mozes li mi to ti napraviti ali
puuuno?" I evo..uz malo razmisljanja, mjerenja, vaganja.. njena je zelja ispunjena, ona presretna jer ima svoje milch schnitte. Za sve nase malene!!!!!!!
Sastojci
potrebno
-
5
jaja
-
5 zlica
brasna
-
1 zlica
vanil secera
-
2 velike pune zlice
kakaa
-
na vrh noza
prasak za pecivo
-
5 zlica
secera
krema
-
250 ml
vrhnja za slag
-
1
slagfix (ucvrscivac za slag)
-
2 velike zlice
tekuceg meda
-
1
vanil secer ili limun secer
Priprema
-
1
Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke
izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se
dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano
mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.
-
2
Izliti na papir za pecenje koji
se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci
na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
-
3
Vrhnje s slagfixom istuci u
cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom premazati biskvit i
poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih
pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom
sloju. Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po
sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu slaga, da bude
deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
-
4
U kremu i biskvit se moze staviti limun secer
umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola
vanil). Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili
aromu limuna.
izvor:
http://www.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar