ponedjeljak, 17. studenoga 2014.

CRNAC BEZ JAJA


Kontroverzan naslov je mnoge privukao na kušanje, pridobio brojne obožavatelje, ali i uzrokovao brojne polemike :) Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, niste li još probali, izvolite – crnac bez jaja.

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  3 jogurta (3×180 g)
  •  300 g Pšeničnog glatkog brašna
  •  250 g šećera
  •  120 ml ulja
  •  25 g kakaa
  •  2 žličice Sode bikarbone
  •   maslac za premazivanje lima
  • Za glazuru:

  •  150 g maslaca
  •  150 g čokolade za kuhanje
  •  120 g šećera
  •  120 ml mlijeka

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
  2. 2
    Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  3. 3
    Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. 4
    Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

Savjet

Ovaj recept sam dobio od svoje tete, koja ga je dobila od svoje prijateljice. Često ga radim i svi su ludi za ovim kolačem. Ali dosta je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.
izvor:  http://www.coolinarika.com


0 comments: