nedjelja, 4. siječnja 2015.

PUTER - CVETIĆI

Ukusni, brzo se prave, dekorativni...

Sastojci

Broj osoba:
3 osobe
  • Testo:

  •  350 gr brašna
  •  1/2 kašičice soli
  •  0,3 dl ulja
  •  2 dl mleka
  •  30 gr kvasca
  •  2 kašičice šećera
  • Nadev:

  •  80 gr putera
  •  1 kom žumance
  •  1 kašičica soli
  •  80 gr parizera
  •  80 gr dimljenog kačkavalja
  •  po želji kečapa

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    1. Zagrejati mleko sa šećerom i dodati kvasac, pa ostaviti da nadodje.
  2. 2
    1. U puter, koji je odstajao na sobnoj temperaturi, dodati žumance i so i sve izjednačiti viljuškom.
  3. 3
    1. U prosejano brašno izmešati so, dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti meko glatko testo.
  4. 4
    1. Testo oblikovati u loptu i ostaviti da odstoji oko 15 minuta.
  5. 5 Puter - cvetići /slika/2082015/
    1. Rastanjiti ga na radnoj površini oklagijom što tanje, pa modlom ili čašom vaditi krugove.
  6. 6 Puter - cvetići /slika/2082017/
    1. Svaki krug testa razvući u elipsast oblik i premazati ga sa malo izrađenog putera.
  7. 7
    1. Spojiti po dve elipse, vrlo malo ih preklopiti i blago pritisnuti na preklopu.
  8. 8 Puter - cvetići /slika/2082023/
    1. Preko tako spojenog i premazanog testa staviti komade parizera i kačkavalja.
  9. 9 Puter - cvetići /slika/2082025/
    1. Uviti u cvetić - rolnicu, pazeci da se ne izvuče nadev.
  10. 10 Puter - cvetići /slika/2082031/
    1. Svaki cvetić staviti u udubljenje nepodmazanog kalupa.
  11. 11 Puter - cvetići /slika/2082033/
    1. Po želji, nacediti kečapa na neke cvetiće.
  12. 12
    1. Ostaviti oko 15 minuta da testo nadođe.
  13. 13 Puter - cvetići /slika/2082037/
    1. Rernu zagrejati na 170`C i peći oko 12-15 minuta, da porumene.

    Izvor: coolinarika.com

0 comments: