Sastojci
- Broj osoba:
Testo:
- 350 gr brašna
- 1/2 kašičice soli
- 0,3 dl ulja
- 2 dl mleka
- 30 gr kvasca
- 2 kašičice šećera
Nadev:
- 80 gr putera
- 1 kom žumance
- 1 kašičica soli
- 80 gr parizera
- 80 gr dimljenog kačkavalja
- po želji kečapa
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
- Zagrejati mleko sa šećerom i dodati kvasac, pa ostaviti da nadodje.
-
2
- U puter, koji je odstajao na sobnoj temperaturi, dodati žumance i so i sve izjednačiti viljuškom.
-
3
- U prosejano brašno izmešati so, dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti meko glatko testo.
-
4
- Testo oblikovati u loptu i ostaviti da odstoji oko 15 minuta.
-
5
/slika/2082015/
- Rastanjiti ga na radnoj površini oklagijom što tanje, pa modlom ili čašom vaditi krugove.
-
6
/slika/2082017/
- Svaki krug testa razvući u elipsast oblik i premazati ga sa malo izrađenog putera.
-
7
- Spojiti po dve elipse, vrlo malo ih preklopiti i blago pritisnuti na preklopu.
-
8
/slika/2082023/
- Preko tako spojenog i premazanog testa staviti komade parizera i kačkavalja.
-
9
/slika/2082025/
- Uviti u cvetić - rolnicu, pazeci da se ne izvuče nadev.
-
10
/slika/2082031/
- Svaki cvetić staviti u udubljenje nepodmazanog kalupa.
-
11
/slika/2082033/
- Po želji, nacediti kečapa na neke cvetiće.
-
12
- Ostaviti oko 15 minuta da testo nadođe.
-
13
/slika/2082037/
- Rernu zagrejati na 170`C i peći oko 12-15 minuta, da porumene.
0 comments:
Objavi komentar