petak, 2. siječnja 2015.

NOVOGODIŠNJE PRINCEZE

Moj najdraži kolač, tako fin i kremast! :) Recept je iz stare bilježnice koju mi je poklonila mamina prijateljica kad sam počela peći kolače.

Novogodišnje princeze

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Princes krofne:

  •  100 ml vode
  •  100 ml ulja
  •  100 g brašna
  •   prstohvat soli
  •  3 manja jaja
  • Krema:

  •  750 ml mlijeka
  •  2 jaja
  •  1 vanilin šećer
  •  6 žlica šećera
  •  7 žlica oštrog brašna
  •  2 žlice ruma
  •  100 g maslaca
  •  2 žlice šećera u prahu

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Vodu i ulje staviti da provrije, kad provrije dodati 100 g brašna s prstohvatom soli i miješajući kuhati još nekoliko minuta dok se tijesto ne počne odvajati od kuhače. Pustiti da se u potpunosti ohladi pa dodati tri manja jaja, jedno po jedno i sve miksati oko 20 minuta. Dobit ćete gusto, meko tijesto. Tijesto staviti u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i na lim obložen papirom za pečenje istiskivati krofne željene veličine. Ja sam od ove količine dobila 25 malih krofnica.
  2. 2
    Pećnicu dobro zagrijati i peći krofnice u zagrijanoj pećnici na 225 stupnjeva 10 - 12 minuta. Najvažnije je peći ih na visokoj temperaturi i pri tom ne otvarati pećnicu ni malo. Pustiti da se ohlade i za to vrijeme skuhati kremu.
  3. 3
    Za kremu 500 ml mlijeka stavite kuhati. Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte prosijano brašno i ostatak mlijeka pa ukuhajte na klasičan način u vrućem mlijeku. Na kraju u kremu umiješati dvije žlice ruma, preliti u zdjelu, pokriti prijanjajućom folijom i ohladiti.
    Omekšali maslac dobro izraditi sa šećerom u prahu pa sjediniti s ohlađenom kremom.
  4. 4
    Krofnice prerezati, puniti kremom, sklopiti i posuti šećerom u prahu. Nakon toga preostaje vam samo uživati u ovim kremastim zalogajima! ;)
         Izvor: coolinarika.com

0 comments: