Moj najdraži kolač, tako fin i kremast! :) Recept je iz
stare bilježnice koju mi je poklonila mamina prijateljica kad sam počela
peći kolače.
Sastojci
- Broj osoba:
- 4 osobe
Princes krofne:
-
100 ml
vode
-
100 ml
ulja
-
100 g
brašna
-
prstohvat soli
-
3
manja jaja
Krema:
-
750 ml
mlijeka
-
2
jaja
-
1
vanilin šećer
-
6 žlica
šećera
-
7 žlica
oštrog brašna
-
2 žlice
ruma
-
100 g
maslaca
-
2 žlice
šećera u prahu
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Vodu i ulje staviti da provrije,
kad provrije dodati 100 g brašna s prstohvatom soli i miješajući kuhati
još nekoliko minuta dok se tijesto ne počne odvajati od kuhače. Pustiti
da se u potpunosti ohladi pa dodati tri manja jaja, jedno po jedno i sve
miksati oko 20 minuta. Dobit ćete gusto, meko tijesto. Tijesto staviti u
slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i na lim obložen papirom
za pečenje istiskivati krofne željene veličine. Ja sam od ove količine
dobila 25 malih krofnica.
-
2
Pećnicu dobro zagrijati i peći
krofnice u zagrijanoj pećnici na 225 stupnjeva 10 - 12 minuta.
Najvažnije je peći ih na visokoj temperaturi i pri tom ne otvarati
pećnicu ni malo. Pustiti da se ohlade i za to vrijeme skuhati kremu.
-
3
Za kremu 500 ml mlijeka stavite
kuhati. Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte prosijano
brašno i ostatak mlijeka pa ukuhajte na klasičan način u vrućem mlijeku.
Na kraju u kremu umiješati dvije žlice ruma, preliti u zdjelu, pokriti
prijanjajućom folijom i ohladiti.
Omekšali maslac dobro izraditi sa šećerom u prahu pa sjediniti s ohlađenom kremom.
-
4
Krofnice prerezati, puniti
kremom, sklopiti i posuti šećerom u prahu. Nakon toga preostaje vam samo
uživati u ovim kremastim zalogajima! ;)
Izvor:
coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar