ponedjeljak, 17. studenoga 2014.

WHITE BROWNIES

Brownies biskvit sa bijelom čokoladom i muss kremom od bijele čokolade..

Sastojci

  •  biskvit: 2 jaja
  •   65 g šećera
  •   120 g bijele kuverture
  •   75 g maslaca
  •   100 g glatkog brašna
  •   1 žličica vanilija ekstrakt
  •   2 žlice soka od limuna
  •   ribana korica limuna ili naranče
  •   1 ipo žličica praška za pecivo
  •  krema: 100 g bijele kuverture+50 ml vrhnja za šlag
  •   100 ml vrhnja za šlag
  •   1 jaje
  •   1 žlica šećera
  •   sok pola limuna
  •   100 ml vrhnja za šlag

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Za biskvit prvo otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri.
    Koristite bijelu kuverturu koja je pogodna za kuhanje.
    Jaja  i šećer miksajte 10-12 minuta dok ne postanu svijetli i lagano ktemasti.
    U topljenu mlaku čokoladu dodati arome i ribanu koricu,sok limuna.
    Dodati par žlica tučenih jaja lagano promiksati.
    Dodavati prosijano brašno i prašak za pecivo. Lagano promiksati.
    Sada dodati ostatak tučenih jaja i lagano pomiješati pjenjačom da smjesa ostane prozračna.
    Staviti peći 180C-25 min ili na 170C-30 min.
    Provjerite čačkalicom.
    Na biskvitu odstranite koricu na vrhu koja se stvori u toku pečenja.
    Ja sam pekla u četvrtastom kalupu za brownies dimenzija 27,5x24,5x 4 cm.


  2. 2
    Pripremite bijelu muss kremu.
    Odvojite bjelanjak od žumanjka.
    U bjelanjak dodajte šećer i stavite zdjelu na paru i samo lagano pjenjačom mutite dok se šećer ne rastopi i bjelanjak malo zgrije odnosno termički obradi.
    Odmah  preselite u zdjelu za miksanje i miksajte oko 10 minuta na najjačoj brzini da se bjelanjak ohladi.
    Bijelu kuverturu razlomite na kockice,ulijte vrhnje za šlag(50 ml) i stavite topiti na laganu vatru.
    U rastopljenu čokoladu odmah dodajte žumanjak i miješajte pjenjačom.
    Kuhajte oko 2 minute na laganoj vatri uz stalno miješanje .
    Maknite sa vatre prohladite uz povremeno miješanje.
    U mlaku čokoladu ulijte sok od limuna.
    Istucite 100 ml vrhnja za šlag u posebnoj zdjeli.
    U smjesu od tučenog bjelanjka pomalo dodajite čokoladu.
    Miješate lagano špatulom.
    Kad se smjese povežu dodajete pomalo uu par navrata tučeni šlag.
    Miješate pjenjačom.
    Ulijte kremu preko kolača i stavite u hladnjak na par sati da se stegne.
    Muss krema je pjanasta,pa je stoga prije preljevanja kreme stavite obruč preko biskvita,ili biskvit ne vadite iz kalupa.



  3. 3
    Kad se muss krema stegne istucite vrhnje za šlag i premažite preko kolača.
    Dekorirajte ribanom bijelom čooladom ili po želji..

    izvor:  http://www.coolinarika.com

0 comments: