Brownies biskvit sa bijelom čokoladom i muss kremom od bijele čokolade..
Sastojci
-
biskvit:
2 jaja
-
65 g šećera
-
120 g bijele kuverture
-
75 g maslaca
-
100 g glatkog brašna
-
1 žličica vanilija ekstrakt
-
2 žlice soka od limuna
-
ribana korica limuna ili naranče
-
1 ipo žličica praška za pecivo
-
krema:
100 g bijele kuverture+50 ml vrhnja za šlag
-
100 ml vrhnja za šlag
-
1 jaje
-
1 žlica šećera
-
sok pola limuna
-
100 ml vrhnja za šlag
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Za biskvit prvo otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri.
Koristite bijelu kuverturu koja je pogodna za kuhanje.
Jaja i šećer miksajte 10-12 minuta dok ne postanu svijetli i lagano ktemasti.
U topljenu mlaku čokoladu dodati arome i ribanu koricu,sok limuna.
Dodati par žlica tučenih jaja lagano promiksati.
Dodavati prosijano brašno i prašak za pecivo. Lagano promiksati.
Sada dodati ostatak tučenih jaja i lagano pomiješati pjenjačom da smjesa ostane prozračna.
Staviti peći 180C-25 min ili na 170C-30 min.
Provjerite čačkalicom.
Na biskvitu odstranite koricu na vrhu koja se stvori u toku pečenja.
Ja sam pekla u četvrtastom kalupu za brownies dimenzija 27,5x24,5x 4 cm.
-
2
Pripremite bijelu muss kremu.
Odvojite bjelanjak od žumanjka.
U bjelanjak dodajte šećer i stavite zdjelu na paru i samo lagano
pjenjačom mutite dok se šećer ne rastopi i bjelanjak malo zgrije odnosno
termički obradi.
Odmah preselite u zdjelu za miksanje i miksajte oko 10 minuta na najjačoj brzini da se bjelanjak ohladi.
Bijelu kuverturu razlomite na kockice,ulijte vrhnje za šlag(50 ml) i stavite topiti na laganu vatru.
U rastopljenu čokoladu odmah dodajte žumanjak i miješajte pjenjačom.
Kuhajte oko 2 minute na laganoj vatri uz stalno miješanje .
Maknite sa vatre prohladite uz povremeno miješanje.
U mlaku čokoladu ulijte sok od limuna.
Istucite 100 ml vrhnja za šlag u posebnoj zdjeli.
U smjesu od tučenog bjelanjka pomalo dodajite čokoladu.
Miješate lagano špatulom.
Kad se smjese povežu dodajete pomalo uu par navrata tučeni šlag.
Miješate pjenjačom.
Ulijte kremu preko kolača i stavite u hladnjak na par sati da se stegne.
Muss krema je pjanasta,pa je stoga prije preljevanja kreme stavite obruč preko biskvita,ili biskvit ne vadite iz kalupa.
-
3
Kad se muss krema stegne istucite vrhnje za šlag i premažite preko kolača.
Dekorirajte ribanom bijelom čooladom ili po želji..
izvor:
http://www.coolinarika.com
0 comments:
Objavi komentar