ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom?


Svako od nas voli da jede nešto što je lepo, hrskavo i da ima mešavinu slatkog i slanog. Ovaj recept je upravo spoj svega toga, a odličan je izbor za nedeljni ručak gde ćete oduševiti sve goste.
hrskava piletina

  1. Vreme potrebno za pripremu: 20 minuta
    Vreme potrebno za kuvanje: 25 minuta
    Ukupno vreme: 45 minuta
  2. Sastojci:
    • 2 šolje prezli
    • 2 šolje prezli od starog hleba
    • ½ šolje maslinovog ulja
    • ½ šolje dižon (ili običnog) senfa
    • 1/3 šolje meda
    • ¼ šolje vode
    • 3 kašike vinskog sirćeta
    • Malo soli i sveže mlevenog crnog bibera
    • 1.5 kg pilećeg belo meso bez kostiju
    • ½ šolje brašna
  3. Zagrejte rernu na 200° C.
  4. Lagano nauljite uljem veliki tiganj.
  5. U velikom tiganju na umerenoj vatri zagrejte obične prezle dok ne dobiju zlatkastu boju, stalno mešajući. Izvadite iz tiganja i ostavite da se ohlade.
  6. Isto ponovite sa prezlama od hleba.
  7. Pomešajte obe prezle u činiju.
  8. Dodajte ulje, senf, med, vodu i sirće i mrvite sve dok ne postane glatko.
  9. Začinite solju i biberom. Probajte malo i podešavajte ukus da biste dobili zadovoljavajući, tako što ćete dodavati više senfa ili meda.
  10. Izlupajte čekićem za meso pileće grudi. Dobro ih začinite sa soli i biberom.
  11. Sipajte pola dresinga (sosa) u veliku plitku posudu, stavitite brašno na veliki tanjir i dodajte pola smese prezli u smesu u veliku posudu plitku posludu (dodajte preostalu polovinu prezli u posudu po potrebi).
  12. Uvaljajte jedno po jedno pileće meso u tu smesu, potom ih stavite na papir za pečenje.
  13. Pecite 16 – 25 minuta u zavisnosti od njihove debljine/veličine
  14. Neka piletina odstoji 5 minuta sa preostalim prelivom meda i senfa pre služenja.hrskava piletina
  15. Poslužite i uživajte u jelu.                                                                izvor: http://www.kakopedija.com

0 comments: