..uz ovu lepu tortu..najlepse zelje u Novoj Godini..:-)))
Sastojci
-
Kore:
-
7
zumanaca
-
6 kasika
secera
-
1
vanilin secer
-
5 kasika
pecenih/mlevenih lesnika
-
2 kasike
brasna
-
1 kasika
kakaa
-
7
belanaca
-
Krem:
-
200 g
crne cokolade
-
4 kasike
ulja
-
250 g
putera/margarina
-
4 kasike
prah secera
-
2,5 dl
vrhnja za slag
-
200 g
mlevenih lesnika
-
Dekoracija:
-
2 dl
vrhnja za slag
-
cokolada
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 60 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Kore:
Umutiti zumanca sa obe vrste secera,dodati mlevene lesnike,brasno i kakao.
Belanca cvrsto umutiti i postepeno dodavati u prvu masu.Lagano izmesati varjacom.
Masu sipati u kalup(30),oblozen pek papirom i peci oko 20 minuta na 180 C.
Pecenu koru izvaditi iz pleha,skinuti papir i ostaviti da se ohladi.
Kad se ohladi,koru preseci vodoravno na dva dela.
-
2
Krem:
Na blagoj temperaturi istopiti cokoladu sa uljem,pa je odloziti da se prohladi.
Izmiksati puter sa prah secerom i spojiti sa otopljenom cokoladom.
Posebno umutiti vrhnje za slag i dodati prvoj masi.
Mutiti mikserom da se sve lepo poveze,i da krem dobije lepu,glatku strukturu.
Na kraju dodati mlevene lesnike i izmesati.
-
3
Na prvu koru naneti 2/3 krema,preko staviti drugu koru i naneti preostali krem.
Umutiti vrhnje za slag,premazati celu tortu i dekorisati topljenom ili ribanom cokoladom..
Tortu odloziti na par sati na hladnije mesto,pa nakon toga sluziti..
Izvor:
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar