A uz to još i jednostavne i brze za napraviti i jako ukusne :))))
Sastojci
za biskvit
-
6 kom
bjelanaca
-
6 kašika
šećera
-
3 kašike
brašna
-
40 g
kakaa
-
1 kašikica
praška za pecivo
za fil
-
6 dl
mlijeka
-
6 kom
žumanaca
-
10 kašika
šećera
-
1 puding
vanilija burbon (ili obični i 1 vanilin burbon šećer)
-
3 kašike
brašna
-
250 g
margarina
i još
-
5 dl
slatke pavlake za šlag
-
1 dl
malo zaslađenog toplog mlijeka za poprskati biskvit
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Odvojiti žumanca od bjelanaca.
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, postepeno dodaavati šećer i mutiti
neprekidno da se žećer istopi.
-
2
Pomiješati brašno prašak za
pecivo i kakao pa umiješati u umušena bjelanca polako, kašikom tako da
masa ostane čvrsta, bitno je samo polako miješati. Sipati u pleh od el.
šporeta malo podnazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C
10-ak minuta i ostaviti da se ohladi.
-
3
Od mlijeka odvojiti malo pa
razmutiti puding, brašno i žumanca, ostatak mlijeka i šećer staviti da
kuva pa kad prokuva sipati puding i miješati da se malo zgusne. Ostaviti
da se hladi i povremeno promiješati.
-
4
Margarin umutiti pjenasto, dobro umutiti i ohlađen puding pa pomalo dodavati u margarin i mutiti neprekidnoda se masa sjedini.
-
5
Prokuvati mlijeko i šećer i ohladiti, preliti biskvit, po želji se može napraviti i više preliva.
-
6
Ohlađen biskvit premazati kremom,
umutiti slatku pavlaku i premazati preko kreme, obilno posuti kakaom i
ostaviti da se dobro ohladi.
Izvor:
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar