Pages - Menu

Pages

petak, 2. siječnja 2015.

ČOKOLADNI ROŠČIĆI

Čokoladni prhki keksići sa bademima i koricom naranče...jednostavni i mnoogo ukusni mmmm..

Čokoladni roščići
 

Sastojci

  •  tijesto: 150 g glatkog brašna
  •   20 g gustina
  •   100 g maslaca
  •   20 g kakaa u prahu
  •   60 g šećera
  •   20 g grubo sjeckanih badema
  •   1 žumanjak
  •   ribana korica 1 naranče
  •   2 žličice ruma
  •   prstohvat soli

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Prosijte u zdjelu glatko brašno,šećer u prahu, gustin,kako,sol.
    Dodajte ribanu koricu naranče,bademe,rum,maslac i žumanjak.
    Povežite spiralnim metlicama miksera u tijesto.
    Ostavite tijesto odmarati oko 1 sat u hladnjaku.
    Izrezujte tanke trakice zarolajte na radnoj površini i oblikujte u roščiće.
    Ostavite u hladnjaku 20 minuta prije pečenja.
    Pecite na 170C-15 minuta.
    Ohlađene umaćite samo krajeve u čokoladu.
    Od ove smjese iziđe 35 roščića.
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar