Sastojci
- Za testo
- 0,5kg. belog krompira
- 100gr margarina ili masti
- 0,5kg. brašna tip 400 meko
- 200ml mleka
- pola kvasca
- malo šećera i soli
- 1 jaje
- 50ml. ulja
fil
- sir
- pavlaka
- 1 jaje i jedno žumance
za premazivanje
- belance,krupna so,susam
Priprema
- Težina:
-
1
Skuvajte beli krompir,izgnječite lagano.Nemojte mutiti jer pire postaje gnjecav,zbog oslobodjenog glutena.
-
2
U malo prohladjeni pire dodajte otopljeni margarin,ili mast.Zatim 2 žumanceta,i kašičicu soli.
-
3
Dodajte lagano brašno,Nadošli kvasac sa malo mleka.lagano umešajte varjačom.
-
4
Dodajte i ostale sastojke.
-
5
Sada umesite rukom testo.Ako je potrebno dodajte još malo brašna.I ostavite da nadolazi na toplom oko 45 min.
-
6
Na pobrašnjenoj dasci napravite 4 ili 5 jufki.Zavisi kolike želite da budu kiflice.Neka se malo odmora, desetak minuta.
-
7
Razvaljajte oklagijom jednu jufku.
-
8
Isecite je točkićem za rezanje na osmine,i stavljajte po malo fila.
-
9
Motajte kiflice,slazite u pleh oblozen papirom za pečenje.
-
10
Namažite umućenim belancetom,pospite susamom i krupnom soli,i spremne su za pečenje.Peku se oko pola sata na 180st.c.
-
11
Možda treba još koji minut peći,zavisi od rerne.Dok ne porumene.
Posluživanje
Vruće,naravno odmah služite.Ne brojte,ni broj kiflica ni kalorije.Samo uživajte u trenutku sa dragim osobama.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar