Ovo je brzi, jednostavni i jako sočan kolač.
Sastojci
-
Biskvit (svako ima svoj omiljeni recept, a ako ne imate ih nekoliko na našem blogu)
-
džem od višanja (ja imam domaći)
-
2 kom
pudinga po želji-roze boje
-
mlijeko i šećer za puding
-
250 ml
vrhnje za šlag
-
sok za vlaženje biskvita
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
1
Sastojke i recept za biskvit
nisam pisala jer gotovo svi imamo svoj omiljeni recept koji radimo za
obične svakodnevne kolače. Osim toga ja imam običaj, kad pečem biskvit
da ispečem 1,5 do 2 smjese odjednom pa onda višak stavim u škrinju.
To vam dobro dođe kad nemate puno vremena ili kad vam se gosti najave
za sat vremena. Upravo ovaj kolač, ili slični njemu, se rade na brzinu
što se nikako ne primjećuje u okusu.
Dakle, biskvit sam izvadila iz škrinje i još smrznutog prerezala na
pola, ako je deblji može se bez problema prerezati na tri kore, ali za
ovaj kolač nije potrebno.
Puding skuhala i premjestila u drugu metalnu posudu i brzinski
ohladila. Izmiksala šlag i pomiješala sa pudingom. Biskvit (nije problem
ako je još smrznut, neće biti dugo)sam navlažila sa sokom koji sam
imala otvoreni, može i razrijeđenim rumom i sl. i premazala na debelo
domaćim džemom od višanja (kad mi ponestane višanja koristim i druge
džemove, marmalade ili pekmeze domaće izrade ili svježe voće lagano
prokuhano u zašećernoj vodi ili soku) zatim premazala pudingom i ponovo
džemom i stavila biskvit, navlažila ga i na kraju šlag od vhnja u koji
sam dodala trunku arome višnje.
Dobila sam lijepi ženski kolač, mislim zbog crveno-roze boje, ali i muški ga obožavaju.
Izvor:
coolinarika.com