Pages - Menu

Pages

srijeda, 4. veljače 2015.

ŠTANGICE SA PERECIMA,KIKIRIKIJEM I ČOKOLADOM-BEZ PEČENJA

Prejednostavne i bez pecenja . Ukusna kombinacija podloge od pereca i kikiriki maslaca , nadjeva od cokolade i kikiriki maslaca , te sve upakovano u krckavu cokoladnu ocaklinu .

Stangice sa perecima,kikiriki maslacem i cokoladom

Sastojci

  • Podloga

  •  270 g pereca
  •  300 g kikiriki maslaca
  •  200 g maslaca
  •  1 vanilija
  •  150 g secera u prahu
  • Nadjev

  •  150 g mlijecne cokolade
  •  250 g kikiriki maslaca
  • Glazura

  •  200 g tamne cokolade
  •  120 g maslaca
  • Dekoracije

  •   usecerene ruzine latice
  •   cokoladna srca-praline

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1 Stangice sa perecima,kikiriki maslacem i cokoladom /slika/2112167/
    Perece samelji u multipraktiku sto sitnije . U manjoj posudi otopi kikiriki maslac , maslac i vaniliju na laganoj vatri . Mijesaj dok se sve ne otopi . Otopinu masla dodaji polako na tubi na vrhu multipraktika uz stalno mijesanje . Sve ce izgledati kao rijetka masa , ali tako treba biti .
  2. 2 Stangice sa perecima,kikiriki maslacem i cokoladom /slika/2112169/
    Smjesi dodaj secer u prahu i nastavi mijesati sa prekidima jer ce smjesa postati tvrda i mrvicasta kada jednom dodas secer . Sve prebaci u vecu zdjelu za mijesanje i jos malo izmijesaj kao kada kruh mijesis , dok se sve ne ujednaci .
  3. 3 Stangice sa perecima,kikiriki maslacem i cokoladom /slika/2112171/
    Dublji pleh velicine 20 X 30 cm oblozi papirom za pecenje tako da uglove dobro presavijes . Dobivenu smjesu za podlogu ispi u pleh i ravnomjerno utisni po dnu oblozenog pleha . Ostavi sa strane do upotrebe .
  4. 4 Stangice sa perecima,kikiriki maslacem i cokoladom /slika/2112173/
    Nadjev napravi tako sto ces cokoladu i kikiriki maslac otopiti na pari u jednolicnu i glatku masu . Prelij nadjev preko podloge i sve stavi u hladnjak na nekoliko sati ili u frizer na 30 min da se sve lijepo stisne i da bude lakse rezati .
  5. 5
    U medjuvremenu na pari otopi cokoladu i maslac za glazuru . Povremeno promijesaj , dok sve ne bude fine i  glatke strukture .
  6. 6 Stangice sa perecima,kikiriki maslacem i cokoladom /slika/2112179/
    Ohladjeni kolac izvadi iz pleha i ostrim nozem narezi na stangice zeljene velicine . Jednu po jednu stangicu utapaj u cokoladu i ostavi na resetku da se dobro ocijede i cokoladna ocaklina skruti .
  7. 7 Stangice sa perecima,kikiriki maslacem i cokoladom /slika/2112181/
    Gotove stangice ukrasi sa usecerenom ruzinom laticom i cokoladnim srcem , ili po svom nahodjenju . Mogu dugo stajati na sobnoj temperaturi u cvrsto zatvorenoj kutiji .
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar