Prejednostavne i bez pecenja . Ukusna kombinacija
podloge od pereca i kikiriki maslaca , nadjeva od cokolade i kikiriki
maslaca , te sve upakovano u krckavu cokoladnu ocaklinu .
Sastojci
Podloga
-
270 g
pereca
-
300 g
kikiriki maslaca
-
200 g
maslaca
-
1
vanilija
-
150 g
secera u prahu
Nadjev
-
150 g
mlijecne cokolade
-
250 g
kikiriki maslaca
Glazura
-
200 g
tamne cokolade
-
120 g
maslaca
Dekoracije
-
usecerene ruzine latice
-
cokoladna srca-praline
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 90 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
/slika/2112167/
Perece samelji u multipraktiku
sto sitnije . U manjoj posudi otopi kikiriki maslac , maslac i vaniliju
na laganoj vatri . Mijesaj dok se sve ne otopi . Otopinu masla dodaji
polako na tubi na vrhu multipraktika uz stalno mijesanje . Sve ce
izgledati kao rijetka masa , ali tako treba biti .
-
2
/slika/2112169/
Smjesi dodaj secer u prahu i
nastavi mijesati sa prekidima jer ce smjesa postati tvrda i mrvicasta
kada jednom dodas secer . Sve prebaci u vecu zdjelu za mijesanje i jos
malo izmijesaj kao kada kruh mijesis , dok se sve ne ujednaci .
-
3
/slika/2112171/
Dublji pleh velicine 20 X 30 cm
oblozi papirom za pecenje tako da uglove dobro presavijes . Dobivenu
smjesu za podlogu ispi u pleh i ravnomjerno utisni po dnu oblozenog
pleha . Ostavi sa strane do upotrebe .
-
4
/slika/2112173/
Nadjev napravi tako sto ces
cokoladu i kikiriki maslac otopiti na pari u jednolicnu i glatku masu .
Prelij nadjev preko podloge i sve stavi u hladnjak na nekoliko sati ili u
frizer na 30 min da se sve lijepo stisne i da bude lakse rezati .
-
5
U medjuvremenu na pari otopi cokoladu i maslac za glazuru . Povremeno promijesaj , dok sve ne bude fine i glatke strukture .
-
6
/slika/2112179/
Ohladjeni kolac izvadi iz pleha i
ostrim nozem narezi na stangice zeljene velicine . Jednu po jednu
stangicu utapaj u cokoladu i ostavi na resetku da se dobro ocijede i
cokoladna ocaklina skruti .
-
7
/slika/2112181/
Gotove stangice ukrasi sa
usecerenom ruzinom laticom i cokoladnim srcem , ili po svom nahodjenju .
Mogu dugo stajati na sobnoj temperaturi u cvrsto zatvorenoj kutiji .
Izvor:
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar