Pages - Menu

Pages

subota, 3. siječnja 2015.

SVEČANO PREDJELO: CARSKA PITA

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock



Gostima će se naročito dopasti bogati fil ove pite koja se ne zove slučajno - carska!

Sastojci:
  • 200 g margarina
  • 200 g mrvljenog masnog sira
  • 200 g brašna
Fil:
  • 300 g šunke
  • 250 g pavlake
  • 2 jajeta
  • 200 g sira
Priprema: Sjedinite margarin, sir i brašno. Umesite testo i podelite ga na dva jednaka dela, razvijte prvi deo testa i filujte već pripremljenim filom, pa prekrijte drugim delom testa.
Spojte stranice da ne bi iscureo fil prilikom pečenja. Za fil naseckajte šunku i pomešajte je s pavlakom, jajima i sirom. Pecite na 250 stepeni 45 minuta.
Izvor: lisa.rs Recepte piše: Milja Lukić

Nema komentara:

Objavi komentar