Moćna, izdašna,
utešna... torta "beli anđeo" se sprema gostima koje najviše volimo i
koje želimo da zadržimo posle ručka - ako je moguće - bar još na
celovečernjem druženju!
Sastojci:Za kore:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 15 kašika seckanih oraha
- 6 kašika mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 300 gr mlevenih oraha
- 2 dcl soka od narandže
- 100 gr čokolade
- 15 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 375 gr putera
- 3 banane
- 1/2 limuna
- 200 gr šlag krema u prahu
- 3 dcl mleka
- 300 gr šlag krema u prahu
- 4,5 dcl gazirane vode
Za fil, pomešati orahe i sok od pomorandže, dodati 100 gr istopljene čokolade i ostaviti da se ohladi. Umutiti žumanca sa 15 kašika šećera i vanilom, skuvati na pari pa ohladiti i dodati u umućen maslac. Imutiti penasto pa dodati iseckane banane prelivene limunovim sokom. Sjediniti banane, fil od oraha i fil od žumanaca.
Za drugi fil, umutiti šlag krem u prahu s mlekom. Za ukrašavanje torte, umutiti 300 gr šlaga sa 4,5 dcl gazirane vode.
Izvor: lisa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar