Pages - Menu

Pages

subota, 3. siječnja 2015.

NAJDRAŽA TORTA BEOGRADSKIH DOMAĆICA: "BELI ANĐEO"

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock


Moćna, izdašna, utešna... torta "beli anđeo" se sprema gostima koje najviše volimo i koje želimo da zadržimo posle ručka - ako je moguće - bar još na celovečernjem druženju!
Sastojci:
Za kore:
  • 15 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 15 kašika seckanih oraha
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna

Za fil:
  • 300 gr mlevenih oraha
  • 2 dcl soka od narandže
  • 100 gr čokolade
  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 375 gr putera
  • 3 banane
  • 1/2 limuna
  • 200 gr šlag krema u prahu
  • 3 dcl  mleka
Za ukrašavanje:
  • 300  gr šlag krema u prahu
  • 4,5  dcl gazirane vode
Priprema: Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 kašika seckanih oraha, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. To je mera za jednu koru, a ukupno treba ispeći tri.

Za fil, pomešati orahe i sok od pomorandže, dodati 100 gr  istopljene  čokolade i ostaviti da se ohladi. Umutiti žumanca sa 15 kašika šećera i vanilom, skuvati na pari pa ohladiti i dodati u umućen maslac. Imutiti penasto pa dodati iseckane banane prelivene limunovim sokom. Sjediniti banane, fil od oraha i fil od žumanaca.
Za drugi fil, umutiti šlag krem u prahu s mlekom. Za ukrašavanje torte, umutiti 300 gr šlaga sa  4,5 dcl gazirane vode.
Izvor: lisa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar