Recept za pripremu “najčokoladnije” torte. Zašto naziv najčokoladnija? Jer je prepuna čokolade i taj naziv stvarno i zaslužuje
Sastojci za biskvit:
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml čokoladnog mlijeka
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 400 ml mlijeka
- 400 ml slatkog vrhnja (pavlake)
- 150 g mliječne čokolade
- 6 žlica šećera
- 1 dl slatkog vrhnja
- 100 g mliječne čokolade
Priprema:
Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomiješano s praškom za
pecivo i na kraju 2 žlice kakaa. Smjesu izlijte u namazan pleh obložen
papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 15 minuta
(provjerite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečeni biskvit izvadite
iz pećnice i kada se malo ohladi prelijte je čokoladnim mlijekom, koru
ostavite sa strane. Puding skuhajte sa šećerom i mlijekom na uobičajen
način i ostavite da se ohladi.
Slatko vrhnje umutite i pomiješajte sa ohlađenim pudingom i
sve pomiješajte mikserom. Dio mliječne čokolade (50 gr) naribajte i
pomiješajte u kremu. Ostatak čokolade (100 gr) otopite i lagano dodajte u
kremu uz stalno miješanje sve mikserom muteći da se dobro sjedini.
Smjesu ravnomjerno raspodijelite preko pečenog biskvita. Čokoladu i
vrhnje stavite u posudu i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne
otopi.
Uklonite s vatre, malo ohladite i prelijte preko torte. Tortu
ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa za
torte, izrežite na komade i poslužite.
Izvor: http://blog.neum-bih.com
Nema komentara:
Objavi komentar