Pages - Menu

Pages

četvrtak, 1. siječnja 2015.

NAJBOLJI PEČENI KROMPIR U RERNI SVIH VREMENA

Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena




  Savršena svečana trpeza ne može da se zamisli bez sočnog i ukusnog mesa, a najomiljeniji prilog je naravno krompir! Prirpemili smo ovaj odličan recept za krompir koji će u senci ostaviti hrskavo pečenje...
Ako možete da nabavite i 100 gr guščje masti, dobićete jelo za pamćenje i prepričavanje... međutim, i maslinovo ulje daće sjajan ukus ovom pečenom krompiru!
Sastojci:
  • 1kg roze krompira
  • 100 gr guščje ili pačje masti ili 100 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • so
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na četvtine. Prelijte hladnom vodom da ogrezne, posolite i stavite da provri. Čim provri, stišajte temperaturu, i ostavite da vri oko dva minuta.
U međuvremenu, ugrejte pleh u rerni i stavite masnoću da se i ona zagreje.
Ocedite krompir i to tako što ćete malo zatresti cedilo tako da se ivice parčića zaoble, a zatim polako naprašite brašnom tresući cedilo tako da svi parčići budu ravnomerno prekriveni.
Polako ih sipajte u vrelu masnoću (budite pažljivi, doći će do prskanja) pa i pleh zatresite tako da svi krompiri budu obloženi masnoćom. Raširite ih tako da budu u jednom sloju u plehu i imaju dovoljno prostora.
Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta. Izvadite ih, posolite i poslužite.
Izvor: Lisa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar