Sastojci
biskvit:
- 6 kom jaja
- 5 žlica šećera
- 3 žlice ulja
- 3 žlice brašna
- 3 žlice kakaa
- 1/2 vrećice praška za pecivo
krema:
- 6 dl mlijeka
- 2 vrećice pudinga
- 6 žlica šećera
- 20 dag maslaca
zaljev:
- 2, 5 dl vode
- 10 žlica šećera
- 3 žlice ruma
glazura:
- 15 dag čokolade za kuhanje
- 4 žlice ulja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
1
Pleh veličine 30×30 cm namastite i pospite brašnom.
-
2
Od sastojaka za zaljev, skuhajte zaljev, sav šećer se mora rastopiti. Ostavite ga sa strane.
-
3
Sastojke za biskvit umutite, prvo jaja i šećer, a onda ostale sastojke, izlijte sve u pripremljeni pleh, stavite u pećnicu na 180°C, pecite oko 15-20 minuta.
-
4
Kad je biskvit pečen, izvadite ga da se hladi, pa ga zalijte pripremljenim zaljevom, ravnomjerno po cijeloj površini. Ostavite da se potpuno ohladi.
-
5
Za kremu skuhajte puding na mlijeku, prema uputi na vrećici. Ohladite ga.
-
6
Izradite maslac i dodajte mu skuhani puding, miksajte da se ujednači, kad ste dobili finu kremu, namažite je po cijelom kolaču.
-
7
Sve skupa prelijte čokoladnom glazurom, koju ste otopili na slaboj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.
Posluživanje
Svjesna sam da ima puno sličnih recepata, ali evo i moj, nek se nađe. Godinama ga pravim, osobito ljeti, jer se lako pravi, brzo se hladi, a kad se izvadi iz hladnjaka ugodno je osvježavajući.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar