Sastojci
- Celo pile
Priprema
- Težina:
-
1
/slika/1618321/
Pile oprati pod mlazom hladne vode i ukloniti sa kože sve nečistoće. -
2
/slika/1618323/
Pile okrenemo leđima na gore i oštrim nožem lagano odvajamo meso i kožu od kostiju počev od sredine kičme. -
3
/slika/1618327/
Kada odvojimo svo meso od rebara prelazimo na batak i mali batak.
-
4
/slika/1618329/
Krilca uklonimo ostavljajući mali batak.Mali batak i batak uzdužno rasečemo prateći kost.Kada kost u potpunosti odvojimo od mesa možemo je ukloniti. -
5
/slika/1618331/
Na kraju nam ostaje očišćeno pile bez kostiju sa zadebljalim belim mesom i sa po kojom prazninom između mišića.. -
6
/slika/1618333/
Belo meso rasečemo oštrim nožem da bi sa parčićima prsa popunili praznine.Prsa nemojte u potpunosti odvajati od ostatka nego ih ostavite sjedinjene u naj tanjem delu i samo ih jednostavno prebacite na drugu staranu i ušuškajte u prazan prostor.Ovako pripremljeno pile je spremno za punjenje po izboru. -
7
/slika/1618335/
Jedna od kombinacija je punjenje sa kulenom i suvim maslinama koje poređamo po sredini pripremljenog mesa koje smo predhodno posolili i pobiberili. -
8
/slika/1618337/
Meso urolamo i pričvrstimo kuhinjskim koncem ili konopcem.Posolimo i pobiberimo.Kratko propržimo na maslinovom ulju da bi se zatvorile pore.Prekrijemo sa folijom i pečemo na 150 stepeni 45 minuta.Meso po vađenju možemo kratko opet propržiti da bi dobilo jaču boju ili možemo pojačati rernu na 250 i zapeći rolat još oko 10 min.Meso nakon vađenja prekrijemo folijom dok se ne ohladi za rukovanje i oštrim nožem nasečemo šnite.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar