- Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 jaje
- 1 dl ulja
- 1 kašičica soli
- 1 dl jogurta
- 1 kesica suvog kvasca (može i kockica svežeg)
- voda po potrebi za mešenje testa
- 10 viršli
- Za premaz:
- 1 jaje
1. U dubljoj posudi pomešati brašno sa suvim kvascem. Dodati ulje, jaje i so. Dodavati smlačeni jogurt i zamesiti glatko testo postepeno dodavajući mlaku vodu da se dobije srednje tvrdo testo.
2. Umešeno testo ostaviti na toplom da se udvostruči.
3. Za to vreme viršle skuvati i ohladiti.
4. Nadošlo testo preručiti na radnu površinu, premesiti ga i podeliti na 10 jednakih jufki.
5. Svaku jufku malo rastanjiti, staviti viršlu i urolati, pa popreko zaseći na nekoliko mesta, tako u cikcak (jedan krug gurati na levu stranu, drugi na desnu i sve tako
do kraja testa/viršle). Može se i sečeno testo samo okretati da viršle budu vidljive i tako sve u krug, pa spojiti krajeve.
6. Testo premazati umućenim jajetom i peći u zarejanoj rerni na 250°C dok ne porumeni.
lepotizdravlje.rs
Nema komentara:
Objavi komentar