Uživaćete kako će da vam se tope u ustima
Sastojci:
Sastojci:
- brašno 1 kg
- jogurt 180 ml
- mleko 180 ml
- kvasac 1 kom.
- prašak za pecivo 1 kom.
- so 2 kašičice
- šećer 1 kašika
- margarin 250 gr
- mlaka voda 100 ml
- parizer 200 gr
- jaja 2 komada
- jaje za premazivanje 1 kom.
- jogurt 180 ml
- mleko 180 ml
- kvasac 1 kom.
- prašak za pecivo 1 kom.
- so 2 kašičice
- šećer 1 kašika
- margarin 250 gr
- mlaka voda 100 ml
- parizer 200 gr
- jaja 2 komada
- jaje za premazivanje 1 kom.
Uputstvo za pripremu:
Staviti kvasac da uskisne u toploj vodi. Zatim ga pomešati sa brašnom, pa dodati ostale sastojke, jaja, mleko, jogurt, so, šećer, prašak za pecivo. Sve dobro izmesiti i ostaviti testo na toplom mestu 30 minuta da naraste. Onda ga podeliti na 8 jufkica ili obgi. Svaku obgu razviti u tanak krug, preko njega narendati margarin, pa opet staviti drugi krug, i tako svih osam komada, stavljati jedan preko drugog, a između rendati margarin.
Ostaviti testo da odmori 15 min.
Kad se testo odmorilo razviti sto veci krug. Iseći ga na najmanje 32 trougla a može i više.
Parizer iseckati onoliko komada koliko ima trouglova. Na svaki staviti po jednu kocku i praviti kroasane.
Kroasane poređati u tepsiju, premazati umućenim jajetom, posuti susamom, po želji staviti listiće margarina. Staviti u zagrejanu rernu da se peče.
Nema komentara:
Objavi komentar