- Sastojci:
- Za testo:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 170 g mekog brašna
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 120 g omekšalog putera
- 150 g šećera
- 2 veća jajeta
- 1 vanil-šećer
- 1/2 šolje kisele pavlake
- Za mančmelou krem:
- 300 g šećera
- 3 veća belanceta
- 1/2 kašičice sirćeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Za glazuru:
- 300 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Pripremа:
1. Čokoladu istopiti na pari i ostaviti da se ohladi.
2. Pomešati brašno sa kakaom i praškom za pecivo, sodom bikarbonom. Dodati so.
3. U dubljoj posudi umutiti puter sa šećerom i vanil-šećerom, dodajući jedno po jedno jaje. Na kraju dodati kiselu pavlaku i sve lepo sjediniti.
4. Zatim u smesu dodati mešavinu suvih sastojaka i na kraju otopljenu čokoladu.
5. Dobro sjediniti, testo sipati u kalup za mafine i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 18 minuta.
Mančmelou krem:
1. Ulupati čvrsto belanca sa šećerom i sirćetom.
2. Potom, šam mutiti na pari mikserom dok se šećer potpuno ne otopi, belanca se pretvore u čvrst sneg.
3. Dodati ekstrakt vanile i još malo mutiti. Skinuti sa vatre i mutiti još nekoliko minuta, sve dok se belanca ne ohlade.
Finalni postupak:
1. Ohlađene mafine ukrasiti mančmelou kremom, pa ih ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
2. Za to vreme čokoladu otopiti sa uljem na pari. Malo je prohladiti i presuti u čašu.
3. Lagano umakati mafine u čokoladu, te ostaviti da se čokolada malo stegne.
1. Čokoladu istopiti na pari i ostaviti da se ohladi.
2. Pomešati brašno sa kakaom i praškom za pecivo, sodom bikarbonom. Dodati so.
3. U dubljoj posudi umutiti puter sa šećerom i vanil-šećerom, dodajući jedno po jedno jaje. Na kraju dodati kiselu pavlaku i sve lepo sjediniti.
4. Zatim u smesu dodati mešavinu suvih sastojaka i na kraju otopljenu čokoladu.
5. Dobro sjediniti, testo sipati u kalup za mafine i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 18 minuta.
Mančmelou krem:
1. Ulupati čvrsto belanca sa šećerom i sirćetom.
2. Potom, šam mutiti na pari mikserom dok se šećer potpuno ne otopi, belanca se pretvore u čvrst sneg.
3. Dodati ekstrakt vanile i još malo mutiti. Skinuti sa vatre i mutiti još nekoliko minuta, sve dok se belanca ne ohlade.
Finalni postupak:
1. Ohlađene mafine ukrasiti mančmelou kremom, pa ih ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
2. Za to vreme čokoladu otopiti sa uljem na pari. Malo je prohladiti i presuti u čašu.
3. Lagano umakati mafine u čokoladu, te ostaviti da se čokolada malo stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar