Sastojci i priprema:
tepsija 32×20 – kore peći na 180°oko 10 min.
Kora sa makom:
- 1 jaje
- 1,5 dl kisele pavlake
- 1/3 praška za pecivo
- 5 kašika brašna
- 5 kašika mljevenog maka
- 5 kašika šećera
Kora sa orasima:
Sve isto kao u 1. kori samo što umjesto maka ide 5 kašika mljevenih oraha.
Kora sa kakaom:
Sve isto kao u 1. kori samo što umjesto maka ide 5 kašika tamnog kakao praha i 4 kašike mlijeka.
Fil:
Skuhat 1 l mlijeka sa
10 kašika griza
3 šećer vanilije
150 gr šećera
Ohladit i dodat
200 gr margarina
100 gr otopljene bijele čokolade i sve dobro umiksati.
Redati: kora sa makom-fil-kora sa kakaom-fil-kora sa orasima-tanak sloj fila i posut sitno mlj.orasima.
Prijatno!
izvor: http://tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar