KUHAR Jamie Oliver našao se u problemima
kada je sanitarna inspekcije pregledala njegovu mesnicu "Barbecoa" u
Londonu.
Britanski mediji došli su do inspekcijskog izvješća nastalog u
siječnju, nakon kojeg je mesnica dobrovoljno zatvorila svoja vrata.
Telegraph piše kako je inspekcija mesnici dala ocjenu jedan (na
ljestvici od jedan do pet). Na komadima mesa koji su se nalazili u
podrumskim hladnjacima pronašli su plijesan, a pronađeni su i komadi
kojima je istekao rok trajanja. U jednom slučaju pileća prsa kojima je
istekao rok izvađena su iz svog originalnog pakiranja, otkoštena, zatim
vakuumirana i na njih je stavljen novi datum. Utvrdili su kako u mesnici
ne postoje adekvatne prostorije za higijenu osoblja, a pronašli su i
mišji izmet.
"Barbecoa" mesom opskrbljuje istoimeni restoran koji se nalazi iznad
mesnice, a koji su 2010. godine osnovali Oliver i američki kuhar Adam
Perry Lang.
Oliverov tim jučer je objavio izjavu u kojoj kažu da nađena plijesan
meso nije učinila "neprikladnim za konzumiranje". Napominju kako koriste
posebnu tehniku skladištenja nekih dijelova mesa zbog kojih se na njemu
može pojaviti plijesan, ali radi se o prirodnom procesu i meso je
sigurno za konzumaciju.
"Nakon inspekcije u siječnju donijeli smo odluku da dobrovoljno
zatvorimo mesnicu na nekoliko sati kako bi hitno riješili pronađene
probleme. Otvorili smo mesnicu unutar 24 sata i inspekcija je
zabilježila napredak", piše u izjavi.
(scena.ba)
Nema komentara:
Objavi komentar