Umutiti žumanca sa šećerom da pobele, pa dodati vodu, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti.
Posebno ulupati blenaca pa ih dodati smesi sa žumancima i sjediniti.
Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa istresti smesu u obložen pleh i staviti da se peče, pa smanjiti na 180.
Moj pleh je dimenzija 30 x 11 cm, a
može da se korist i 30 x 20, ali onda u tom slucaju sečete vertikalno
koru, a ja sam u ovom plehu sekla horizontalno. Prilagodite kako vam
odgovara.
Pomežati žumanca, šećer, vanilin šećer
i brašno , pa naliti malo mleka, a ostalo staviti da provri. Kad provri
zakuvati umućenu smeu i mešati dok se ne zgusne, pa kloniti i potpuno
ohladiti.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa potepeno dodavati ohladjen krem i mututiti.
Prvu koru preliti sa 125 ml crne kafe
ili čokoladnog mleka pa staviti ceo krem, pa staviti drugu koru i
preliti sa preostalim mlekom. Najbolje kada prelijete prvu koru ostavite
da malo odstoji, da upije, pa tek onda stavljajte krem. Ja sam sve
redjala u plehu u kojem sam pekla jer je dubok, stavila koru, prelila,
nalila krem, stavila drugu koru i prelila opet.
Za beli krem ulupajte belanca u jak
šne. Pomešajte vodu i šećer, pa stavite na vatru da provri. Mešati. Kad
provri ostavite da kuva 2 minute, pa odmah istresajte u umućena belanca i
mutite najvećom brzinom. Istresajte direktno u žice.
Ovaj krem nanesite na drugu koru pa stavite u frižider da se sve malo stegne.
Otopite čokoladu sa uljem i
premažite. Ja sam istresla pre stavljanja belog dela na tacnu i lepo je
sve stajalo, pa sam onda nanosila beli deo, koji je takodje čvrst.
Nema komentara:
Objavi komentar