Sastojci
- Broj osoba:
Biskvit
- 6 jaja
- 15 dag šećera
- 15 dag maslaca
- 10 dag tamne čokolade
- 4 velike žlice mrvica
- 1 velika žlica oštrog brašna
- 4 velike žlice ruma
- korica naranče
- 1/2 žličice praška za pecivo
Snijeg od bjelanjaka
- 7 bjelanjaka
- 35 dag šećera
- 1/2 limuna sok
- 20 dag kokosovog brašna
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
1
Žumanjke tucite sa šećerom da nastane lijepa, gusta krema, pa pomalo dodajte omekšali maslac, ne prevruć, ali ipak pomalo tekuće konzistencije.
-
2
Namočite mrvice rumom
-
3
Otopite čokoladu i dodajte ju smjesi žumanjaka
-
4
Dodajte mrvice i brašno s praškom za pecivo te narančinu koricu
-
5
Istucije bjelanjke i polako ih umiješajte u biskvitnu smjesu
-
6
Pecite u u većem protvanu obloženom papirom za pečenje (ja ga još i namažem i pobrašnim) na 180 stupnjeva oko 25 minuta i ostavite hladiti
-
7
Od bjelanjaka istucipe prvo snijeg, šećer malo otopite na vatri i dodajte limunov sok, pa sve dodajte u snijeg
-
8
Tucite na pari dok se šećer ne otopi
-
9
Dodajte kokosovo brašno a smjesu rasporedite po biskvitu
-
10
Na kraju još pospite kokosovim brašnomizvor: http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar